TOP 3 cele mai mari și aglomerate orașe din lume

top3-cele-mai-mari-orase-din-lume

Tendința globală este aceea ca oamenii să se mute la oraș. Datorită evoluției tehnologiei, a locurilor de muncă, a comportamentului social, oamenii doresc un trai mai liniștit și mai sigur.

Conform celui mai recent raport al Națiunilor Unite cu privire la populațiile din marile orașe, până în 2030, zonele urbane sunt proiectate să găzduiască 60% din populația globului.

Unul din trei oameni va locui în orașe cu cel puțin o jumătate de milion de locuitori. De exemplu, București a evoluat în ultimii ani de la 1.5 milioane de locuitori la peste 2.5 milioane de oameni, unii dintre ei fiind sezonieri, cu reședință provizorie.

În prezent, cele mai mari 20 de orașe din lume găzduiesc jumătate de miliard de oameni. De fapt, una din cinci persoane din întreaga lume locuiește într-un oraș cu peste 1 milion de locuitori.

TOP 3 cele mai mari și aglomerate orașe din lume

Tokyo, Japonia – 37 339 804 locuitori

Tokyo – cel mai aglomerat oras din lume

Tokyo, oficial Tokyo Metropolis, este capitala de facto și cea mai populată prefectură din Japonia. Situată în zona golfului Tokyo, prefectura face parte din regiunea Kantō, aflată pe coasta centrală a Pacificului, pe insula principală japoneză Honshu. Tokyo este centrul politic și economic al țării, precum și sediul împăratului Japoniei și al guvernului național. Zona Greater Tokyo este cea mai populată zonă metropolitană din lume, cu peste 37 de milioane de rezidenți începând cu 2020.

Delhi, India – 31 181 376 locuitori

Delhi, India

Zona urbană din Delhi include orașele satelit vecine Ghaziabad, Faridabad, Gurgaon și Noida într-o zonă numită Regiunea Capitalei Naționale (NCR), fiind a doua cea mai mare zonă urbană din lume. Delhi este al doilea cel mai bogat oraș din India după Mumbai și găzduiește 18 miliardari și 23.000 de milionari. Nu e de mirare că zona Delhi găzduiește peste 31 de milioane de locuitori.

Shanghai, China – 27 795 702 locuitori

Shanghai, China

Shanghai este una dintre cele patru municipalități administrate direct din Republica Populară Chineză, guvernată de Consiliul de Stat. Orașul este situat pe estuarul sudic al râului Yangtze, cu râul Huangpu care curge prin el. Este cea mai populată zonă urbană din China și centru global pentru finanțe, cercetare, tehnologie, producție și transport.

Vezi cele mai aglomerate 10 orase din lume!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *